Profiwatch is een deskundig, vakbekwaam IT-installatiebedrijf met uitgebreide kennis van IT-netwerken. Denk hierbij aan netwerkbekabeling, maar ook overspanningsbeveiligingen, patchkasten, switches, routers etc. Ook leveren en installeren wij inbraakbeveiligingen, vaak in combinatie met onze cameraoplossingen. Zo bent u zeker van een goed beveiligd pand of locatie. Wij werken voor (semi)overheid, bedrijven, organisaties en particulieren. Tevens kunt u bij ons terecht voor onderhoud, service en uitbreiding van bestaande installaties.

IT Netwerken
De infrastructuur van een IT-netwerk is net als een weg. Voordat je die gaat aanleggen ga je inventariseren wat er nu precies met die weg gaat gebeuren. Komt er heel veel verkeer overheen? Waar bestaat dat verkeer uit en zijn er voertuigen die voorrang krijgen op anderen? Ook binnen een netwerk moet je kijken naar wat er precies binnen het netwerk gebeurt. Hoeveel data wordt er verzonden, wie zijn de grootste gebruikers, hoe krijg je optimaal toegang tot je interne resources en de cloud? Stuk voor stuk vragen die belangrijk zijn voor je bekabeling en hardware. Onze medewerkers helpen u te inventariseren en bieden de optimale oplossing voor uw situatie aan.

Inbraakbeveiliging
Profiwatch monteerd inbraakbeveiligingssystemen voor elke uitdaging, vaak gecombineerd met onze camera oplossingen maar ook stand-alone. Wilt u met een veilig gevoel uw pand afsluiten, wetend dat als er onbevoegden binnenkomen u direct op de hoogte wordt gebracht en de meldkamer de politie informeerd? Dan bent u bij ons aan het juiste adres, wij zorgen ervoor dat uw objecten op de juiste manier beschermd worden. Vraag vrijblijvend advies over de diverse mogelijkheden die Profiwatch u kan bieden.

Overspanning/stroomuitval
De gevolgen van blikseminslag, kortsluiting of stroomuitval binnen uw IT-netwerk kunnen zeer vervelend zijn. Dit geeft vaak hinder en kost meestal geld. Uw medewerkers kunnen niet meer werken, de data waar ze aan werkten is beschadigd of raakt verloren. Dure IT-apparatuur raakt beschadigd en datadragers worden onbruikbaar, met alle vervelende gevolgen van dien. Door middel van overspanningsbeveiliging en UPS’en (uninterruptible power supplies) kunt u dit vaak eenvoudig voorkomen. Bij het plaatsen van deze apparatuur is het belangrijk om te weten wat voor apparatuur er aan gekoppeld dient te worden en hoelang deze van stroom voorzien moeten worden om kritische taken (opslaan en sluiten van databases bijvoorbeeld) te volmaken. De technici van Profiwatch kunnen dit precies uitrekenen, zodat u nooit voor vervelende verrassingen komt te staan. Dat is wel zo’n veilig gevoel!

[do_widget id=spacious_call_to_action_widget-1]